Іван, м.Одеса.

Питання пов’язане з стягненням страхового відшкодування внаслідок ДТП.

З яким питанням звернувся клієнт:

Навесні 2023 до нашого офісу звернувся клієнт з проханням допомогти стягнути зі страхової компанії матеріальну шкоду завдану внаслідок ДТП, оскільки в добровільному порядку відшкодовувати шкоду вони відмовились.

На консультації було встановлено, що дані правовідносини регулюються клієнт подав заяву та повідомлення до АТ СГ «ТАС» про страхове відшкодування з вини іншого водія транспортного засобу марки HYUNDAI модель SONATA, розмір страхового відшкодування складав 147 999 гривень. Проте ним отримано лист – відмову від АТ СГ «ТАС» у виплаті страхового відшкодування. В обґрунтування своєї відмови АТ СГ «ТАС» посилався на пропущення строку для подання заяви про страхове відшкодування впродовж одного року. Але ця відмова була незаконною, оскільки клієнт звернувся до страхової компанії тільки тоді коли судами було встановлено вину другого водія, тобто цей строк він пропустив з поважних причин, які не залежали від його волі.

що ми зробили:

Для відновлення порушеного права клієнта ми звернулися до суду з позовом про стягнення суми страхового відшкодування. Також подали відповідь на відзив страхової компанії в якій зазначили про безпідставність їх відмови у виплаті страхового відшкодування клієнту.

 В своєму рішенні суд зазначив, що тривалість розгляду справи про адміністративне правопорушення відносно іншого водія та встановлення його вини у вчинені ДТП, яка мала місце 10.05.2021 року, не може бути підставою для позбавлення позивача права на вирішення по суті питання про відшкодування завданої майнової шкоди у наслідок ДТП. 

результат:

Суд ухвалив стягнути з АТ Страхова група «ТАС» на користь клієнта страхове відшкодування в розмірі 65 000,00 грн. (шістдесят п`ять тисяч гривень 00 копійок).