Владислав, Одеська область.

Питання пов'зане зі зменшенням розміру аліментів.

З яким питанням звернувся клієнт:

Взимку 2023 року до нас за консультацією звернувся клієнт, з питанням про зменшення розміру аліментів на дитину від поперенього шлюбу. 

Обгрунтував клієнт це тим, что в нього є інша сім’я та малолітня дитина, котра перебуває повністю на його утриманні. 

На консультації ми предметно вивчили усі надані клієнтом документи, на підставі чого було прийнято рішення звернутися до суду, щодо зменшення розміру аліментів. 

що ми зробили:

На підставі усіх неохідних документів, що надав кліент, була складена позовна заява про зменшеня розміру аліментів. Підстави для зменшення розміру аліментів, визначених судовим наказом Березівського районного суду Одеської області від 07.12.2021 року, яким на стягнуто аліменти у розмірі 1/4 частини доходу клієнта, на утримання доньки щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Оскільки 23.08.2022 року він уклав шлюб з та від шлюбу народилася дитина: у зв`язку із чим ми просили суд зменшити розмір аліментів, які стягуються з нього на утримання доньки з 1/4 частини до 1/6 частини щомісяця, але не менш як 50 % від прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. 

результат:

Враховуючи встановлені по справі обставини, вимоги чинного законодавства, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог та зменшення розміру аліментів, які підлягають стягненню за судовим наказом Березівського районного суду Одеської області від 07.12.2021 року у розмірі 1/4 частини всіх видів доходу щомісячно на утримання дитини та вважає необхідним розмір аліментів змінити з 1/4 до 1/5 частини всіх видів доходів щомісячно.

Зменшення розміру аліментів з 1/4 частини всіх видів доходу, але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на 1/5 частину всіх видів доходу, але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на утримання дитини щомісяця, на думку суду, є розумним, не суперечить нормам матеріального права, а також буде справедливим балансом між захистом прав неповнолітніх дітей.